Home ยป Erfrecht woordenboek: Centraal Testamenten Register

Erfrecht woordenboek: Centraal Testamenten Register

In het erfrecht woordenboek besteden wij aandacht aan alle vakspecifieke termen die gebruikt worden bij de afhandeling van een erfenis.

Centraal Testamenten Register

In dit register houden notarissen bij wie een testament heeft laten opmaken. Daarnaast staat hierin wanneer en ten overstaan van welke notaris dat was.

Een notaris kan namens de erfgenamen het register raadplegen. Als burger is het ook mogelijk om te informeren of de erflater een testament heeft laten opmaken, maar je kunt hier als burger geen afschrift van opvragen.

Vragen over erfrecht?

Wilt u meer weten of heeft u hulp nodig bij de afhandeling van een erfenis? Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Contact opnemen met onze specialisten of bel direct 0594 514001

Erfrecht: een luisterend oor, een zakelijke aanpak

Elk overlijden gaat gepaard met emoties. Er komt regelmatig 'oud zeer' naar boven. Lukt het niet de nalatenschap af te wikkelen? Dan kan de notaris of een van de erfgenamen erfrechtadvocaat Erik Luursema inschakelen...

Erfrecht

Wanneer het niet lukt om een nalatenschap af te wikkelen

Een nalatenschap afwikkelen blijkt in de meeste gevallen geen probleem. De erfgenamen komen dan gezamenlijk tot afspraken, al dan niet met hulp van de notaris. Een nalatenschap kan in beginsel niet worden...

Artikel