Home » Medewerkers » mr. M. Arnold
Portret Advocaat Marten Arnold, van Lelyveld Advocaten

mr. M. Arnold

Marten Arnold: familierechtadvocaat en scheidingsmediator

De ambitieuze Marten Arnold is een volhouder. Daarbij gaat hij wel eens over zijn eigen grenzen heen. "Iedereen is op zoek naar balans. Niemand vindt 'm ooit. Kijk maar naar een koorddanser – constant op zoek naar balans. Misschien kunnen we beter zoeken naar datgene waar we ons goed bij voelen."

Na deze filosofische start kunnen we melden dat Marten een specialist is in het personen- en familierecht.

Contact opnemen met Marten

Connectie maken op LinkedIn

Een goede samenwerking met zijn cliënt staat voor Marten centraal. Door samen op te trekken bereik je het beste resultaat, is zijn overtuiging.

Als het gaat om het personen- en familierecht, legt Marten zich graag toe op de verdeling van vermogen uit een huwelijksgemeenschap of de afwikkeling van huwelijkse voorwaarden. Het liefst staat hij ondernemers bij tijdens hun scheiding. Daarbij komt namelijk ook een waardering van de onderneming om de hoek kijken.

Als specialist in het personen- en familierecht is Marten lid van de vFAS (Vereniging van Familierechtadvocaten en Scheidingsmediators). Marten is daarbij ook opgeleid als scheidingsmedatior. Zijn beslissing om mediator te worden, is deels te verklaren door zijn allergie voor cliënten die hun ex "helemaal kapot willen maken". Waarom zou je dat willen? Emoties horen erbij, maar door in goed overleg de scheiding te regelen, kunnen de beide ex-partners zich weer sneller en krachtiger richten op de toekomst en op goede wijze vormgeven aan hun ouderschap na de scheiding.

Ook is Marten lid van de VvCP (Vereniging van Collaborative Professionals). Deze vereniging bestaat uit professionals die getraind zijn in het toepassen van de collaborative methode. Dit houdt in dat conflicten worden opgelost onder begeleiding van een team deskundigen zonder tussenkomst van een rechter. Samen met de deskundigen wordt naar een oplossing gezocht die juridisch en financieel haalbaar is en partijen toekomstperspectief biedt. Dit wordt ook wel overlegscheiden genoemd. 

Dit zeggen de collega's over Marten:
"Marten is zorgvuldig en deskundig. Marten houdt van juridische puzzels. Hij duikt graag in ingewikkelde zaken binnen zijn specialiteit. Hoe complexer, hoe beter. Als advocaat en mediator kan hij dan een verschil maken door goed uit te leggen wat de consequenties zijn van bepaalde stappen. Hoe complex een zaak ook is, Marten laat zich niet gek maken en is altijd vrolijk. Soms zet hij muziek aan en horen we hem meezingen. Daar fleuren we allemaal van op".

 

Opleidingsachtergrond en specialisatie

 

Rechtsgebieden

Marten Arnold heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

- Personen- en familierecht (waaronder ook scheidingsmediation).

Op grond van deze registratie is hij/zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

 

Specialisatievereniging

Vereniging van Familierechtadvocaten en Scheidingsmediators (vFAS)
Vereniging van Collaborative Professionals (VvCP)

Opleiding

  • Bachelor Nederlands recht
  • Master Nederlands recht, specialisatie Privaatrecht
  • Beroepsopleiding (Nederlandse Orde van Advocaten/NOvA)
  • Juridische Opleiding Familierecht (Instituut voor Mediation en Familierecht Opleidingen/IMFO)
  • Juridische Specialisatieopleiding Familierecht (IMFO)
  • Opleiding Scheidingsmediation (IMFO)

 

Publicaties

Gezamenlijk gezag: uitzondering of regel?

Door Tweede Kamerleden Vera Bergkamp (D66) en Jeroen van Wijngaarden (VVD) is deze week een initiatiefwetsvoorstel ingediend die het mogelijk moet maken dat ongehuwde vaders van rechtswege gezamenlijk met moeder belast zijn met het ouderlijk gezag. Als grondslag voor het wetsvoorstel wordt door de kamerleden aangegeven dat er sprake is van onvoldoende voorlichting aan ouders, met als gevolg problemen en strijd tussen hen over de te nemen beslissingen in het...

Auteur: mr. M. Arnold
"Bij aanname van het wetsvoorstel hebben ongehuwde ouders gezamenlijk gezag vanaf de geboorte van hun kind"
Naar aanleiding van het wetsvoorstel over gezamenlijk gezag bij ongehuwden de uitleg: hoe zit het ook alweer?
Erik Luursema is ervaren erfrechtspecialist en civilist met empathie voor uw zaak bij Van Lelyveld Advocaten

mr. E.J. Luursema

Erik Luursema: erfrechtspecialist en civilist in hart en nieren Voor Erik Luursema zijn dienstverlening en goede communicatie erg belangrijk. Hij begrijpt dat cliënten die in een juridische zaak terecht komen, het...

Advocaat
Portret Advocaat Jarno Holmer, van Lelyveld Advocaten

mr. J. Holmer

Jarno Holmer: erfrechtadvocaat met een civiele achtergrond Jarno heeft al enkele jaren ervaring als advocaat op het gebied van erfrecht. “Mijn interesse voor het erfrecht is bij Van Lelyveld Advocaten verder...

Advocaat