Home » Omgangsregeling

Omgangsregeling

Heeft u kinderen? Dan moet er ook een omgangsregeling komen. Dit is één van de belangrijkste zaken wanneer u gaat scheiden en samen kinderen heeft. Onze mediator begeleidt u bij dit proces en legt de gemaakte afspraken vast in het ouderschapsplan.

Omgangsregeling bij echtscheiding

In de omgangsregeling legt u vast wanneer de kinderen bij u zijn en wanneer ze bij uw partner zijn. Als de kinderen permanent bij een van beide partners wonen, beschrijft de omgangsregeling wanneer de andere partner hen dan ziet en hoe lang. Deze afspraken worden opgenomen in een ouderschapsplan. Het ouderschapsplan is een onderdeel van het echtscheidingsconvenant -het document waarin alle afspraken m.b.t. uw scheiding worden vastgelegd- wat uiteindelijk wordt ingediend bij de rechtbank.

 

Afspraak met onze mediator of één van onze advocaten in Leek of Burgum?

Een afspraak maken bij van Lelyveld advocaten in Leek of Burgum? Geen probleem, we helpen u graag verder. Het eerste gesprek bij Van Lelyveld Advocaten is kosteloos en vrijblijvend. U kunt bellen 0594 514001 of een bericht sturen via ons formulier.

Van Lelyveld Advocaten in Leek

Kantoorgebouw De Ark, Euroweg 5A, 9351 EM Leek

Van Lelyveld Advocaten in Burgum

Notariskantoor Dantuma, Lageweg 20, 9251 JW Burgum

Specialisten in personen- en familierecht met hart voor uw zaak

Vooral in het personen- en familierecht kunnen de emoties hoog oplopen. Wij luisteren naar u. We leggen uit wat uw juridische positie is en wat de mogelijkheden zijn. Daarna gaan we in gesprek met de andere partij....

Familierecht

Gezamenlijk gezag als instrument om contact tussen kind en ouder te waarborgen

Op 27 maart heeft de Hoge Raad zich uitgelaten in een interessante zaak over het ouderlijk gezag. In dit artikel bespreekt Marten Arnold de uitspraak van de Hoge Raad en de achterliggende wetgeving.

Artikel