Home » Wat we doen » Bij Van Lelyveld Advocaten houden we van goede afspraken

Bij Van Lelyveld Advocaten houden we van goede afspraken

Bezig met een contract? Laat u adviseren over de voorwaarden. Voorkomen is beter dan genezen. Maar is het al te laat en houdt de ander zich niet aan de afspraken, dan komt Van Lelyveld Advocaten op voor uw belangen.

 

Een afspraak maken met onze specialisten?

Stuur een bericht of bel 0594 514001

Wat is verbintenissenrecht?

Het verbintenissenrecht gaat over afspraken, overeenkomsten en contracten tussen mensen en/of bedrijven. Bijvoorbeeld het contract dat u afsluit met uw aannemer voor de bouw van een huis. Of de overeenkomst die u als dealer aangaat met de koper van een auto. Er zijn altijd twee of meer partijen betrokken bij een verbintenis, waarbij de ene partij verplicht is om een prestatie te leveren aan de andere. Dat kan het leveren van een product zijn, maar ook het betalen van een bedrag. Het verbintenissenrecht beschrijft de regels waaraan de partijen zich moeten houden. Het geeft duidelijk aan wat de gevolgen zijn als verplichtingen niet worden nagekomen en als er een conflict ontstaat.

Plan een afspraak met onze specialisten

 

Voorkom problemen met contracten en algemene voorwaarden

Natuurlijk is het beter om goede afspraken en contracten te maken. Zorg ervoor dat iedereen weet wat zijn of haar verplichtingen zijn. Dan voorkomt u de meeste problemen. Onze specialist in verbintenissenrecht is Erik Luursema. Hij helpt u graag bij het opstellen of beëindigen van een contract of het maken van algemene voorwaarden.

Maar zelfs als u een perfecte overeenkomst heeft, kan er een probleem ontstaan. De aannemer maakt de klus niet af, of de koper van uw auto stelt u aansprakelijk voor schade omdat de auto volgens hem niet in orde is. Wat te doen? U weet zelf het antwoord al: even een telefoontje naar Van Lelyveld Advocaten en de mogelijkheden bespreken. 


Soms doet een brief van Van Lelyveld Advocaten al wonderen voor de samenwerking. In andere gevallen kan er een regeling worden getroffen. Beslag leggen op materialen of voorraden wil ook nog wel eens helpen. Hoe dan ook: bij Van Lelyveld Advocaten pakken we snel door en komen we op voor uw belangen.

Maak een afspraak

 

Afspraak met onze advocaten in Leek of Burgum?

Een afspraak maken bij van Lelyveld advocaten in Leek of Burgum? Geen probleem, we helpen u graag verder. Het eerste gesprek bij Van Lelyveld Advocaten is kosteloos en vrijblijvend. 
U kunt bellen 0594 514001 of een bericht sturen via ons formulier.

Van Lelyveld Advocaten in Leek

Kantoorgebouw De Ark, Euroweg 5A, 9351 EM Leek

Van Lelyveld Advocaten in Burgum

Notariskantoor Dantuma, Lageweg 20, 9251 JW Burgum

Uw strafrechtadvocaat vindt u bij Van Lelyveld Advocaten

Een verdachte in een strafzaak heeft recht op een goede verdediging. Zijn of haar kant van het verhaal moet worden gehoord. Wordt u verdacht van een strafbaar feit? Dan wilt u het liefst een gespecialiseerde...

Strafrecht

Gezamenlijk gezag: uitzondering of regel?

Door Tweede Kamerleden Vera Bergkamp (D66) en Jeroen van Wijngaarden (VVD) is deze week een initiatiefwetsvoorstel ingediend die het mogelijk moet maken dat ongehuwde vaders van rechtswege gezamenlijk met moeder...

Artikel