Home » Wat we doen » Arbeidsconflicten zijn er om te worden opgelost

Arbeidsconflicten zijn er om te worden opgelost

Op het werk kunnen allerlei conflicten ontstaan. Van Lelyveld Advocaten heeft ervaring met beide kanten van het conflict. Daarom kunnen we werkgevers en werknemers bijstaan. We adviseren u graag over de beste manier om de situatie aan te pakken.

 

Contact opnemen met onze advocaten?

Stuur een bericht of maak telefonisch een afspraak met onze specialisten.

Arbeidsrecht – bonje op de werkvloer

Mag ik een werknemer die alle regels aan zijn laars lapt, ontslaan? 
Volgens de belastingdienst is er een arbeidsverhouding met de dame die de administratie doet, maar we huren haar gewoon op uurbasis in. Wat kunnen we doen? 
Help! Mijn baas begint over een vaststellingsovereenkomst. Wat moet ik nu?
Op het werk kunnen allerlei conflicten ontstaan. Van Lelyveld Advocaten heeft ervaring met beide kanten van het conflict. Daarom kunnen we werkgevers en werknemers bijstaan. We adviseren u graag over de beste manier om de situatie aan te pakken.

Conflict op het werk

Op het werk kunnen allerlei conflicten ontstaan. Over gedrag, achterstallig loon, functioneren of waardering. Of zelfs over het arbeidscontract dat beide partijen hebben ondertekend. Van Lelyveld Advocaten kan opkomen voor de belangen van werkgevers en werknemers. Juist omdat we ervaring hebben met beide kanten van het conflict, kunnen we goed adviseren over de aanpak van de situatie.

Zullen we de mogelijkheden eens doornemen?

 

Vaststellingsovereenkomst

In het algemeen wordt er steeds minder geprocedeerd. Veel zaken worden in onderling overleg opgelost en afgesloten met een vaststellingsovereenkomst. Dat is een overeenkomst waarin twee of meer partijen bindende afspraken vastleggen. Een vaststellingsovereenkomst wordt gebruikt om een conflict op te lossen of zelfs te voorkomen. Zowel onze cliënt als de andere partij moet water bij de wijn doen: het is niet alleen nemen, maar ook geven bij arbeidsconflicten.

Onderhandelen is vaak de beste keuze. Ook de voordeligste, trouwens. Als het conflict kan worden opgelost door via onderhandeling tot een vaststellingsovereenkomst te komen, kunnen we hoge kosten vermijden. Na onderhandeling betaalt de werkgever meestal de kosten voor rechtsbijstand van de werknemer.
Maar soms lukt het niet om overeenstemming te bereiken. Dan krijgen we er geen schikking door en zal het toch tot een procedure komen.

Lees hier wat er afgesproken wordt in een vaststellingsovereenkomst

 

De emotie van een juridisch geschil

Op juridische geschillen zit veel emotie. Als je door die emotie heen gaat, en het lukt je om dat te duiden bij mensen zodat ze er iets mee kunnen, dan gaat de deur veel meer open voor een gesprek en juridische afspraken. Heb je te weinig oog voor die emotie, kom je meteen in de procedures terecht.

 

Arbeidsrechtadvocaat Erik Luursema

"Informed consent is een medische term die in de advocatuur eigenlijk ook een grote rol speelt. Alleen een cliënt die precies weet wat er aan de hand is en wat zijn positie is, kan een goede beslissing nemen. Daarom neem ik alle tijd om mijn cliënten uit te leggen wat er aan de hand is en wat er kan gebeuren."

Lees meer over Erik Luursema

 

Afspraak met onze advocaten in Leek of Burgum?

Een afspraak maken bij van Lelyveld advocaten in Leek of Burgum? Geen probleem, we helpen u graag verder. Het eerste gesprek bij Van Lelyveld Advocaten is kosteloos en vrijblijvend. 
U kunt bellen 0594 514001 of een bericht sturen via ons formulier.

Van Lelyveld Advocaten in Leek

Kantoorgebouw De Ark, Euroweg 5A, 9351 EM Leek

Van Lelyveld Advocaten in Burgum

Notariskantoor Dantuma, Lageweg 20, 9251 JW Burgum

Uw strafrechtadvocaat vindt u bij Van Lelyveld Advocaten

Een verdachte in een strafzaak heeft recht op een goede verdediging. Zijn of haar kant van het verhaal moet worden gehoord. Wordt u verdacht van een strafbaar feit? Dan wilt u het liefst een gespecialiseerde...

Strafrecht

Gezamenlijk gezag: uitzondering of regel?

Door Tweede Kamerleden Vera Bergkamp (D66) en Jeroen van Wijngaarden (VVD) is deze week een initiatiefwetsvoorstel ingediend die het mogelijk moet maken dat ongehuwde vaders van rechtswege gezamenlijk met moeder...

Artikel